Migratie2021-01-28T16:09:30+02:00
THEMA: MIGRATIE

Migratie

Een kind dat asiel zoekt of erkend is als vluchteling, heeft recht op bijzondere bescherming, of het nu alleenstaand is of bij zijn ouders. De overheid moet alle inspanningen doen om het kind te beschermen en te zoeken naar de ouders of andere gezinsleden. Als dit niet lukt, staat de overheid ervoor in dat het kind dezelfde bescherming en rechten krijgt als ieder ander kind, d.w.z. het recht om te spelen, onderwijs te krijgen en continuïteit in zijn of haar leven.

In 2016 werkte de Kinderrechtencoalitie rond kinderen in migratie. De resultaten werden gebundeld in het eindrapport ‘Kinderrechtenforum nr. 12: Papieren rechten. Kinderen in een migratiecontext’ dat hier terug te vinden is.

In 2019 en 2020 werkte de Kinderrechtencoalitie rond het hoofdthema ‘Onzichtbare Kinderen’. Ook kinderen in migratie maken deel uit van deze groep. Niet begeleide minderjarige vluchtelingen zijn vaak onderbelicht in de cijfers en niet voldoende gevat door het beleid. Het eindrapport ‘Zie mij! Onzichtbare kinderen en hun rechten’ wil onzichtbare kinderen een stem geven. Dit eindrapport leest u hier.

Standpunten van de Kinderrechtencoalitie binnen dit thema

Nieuwsberichten van de Kinderrechtencoalitie binnen dit thema

Andere thema’s

THEMA

Discriminatie

THEMA

Gezin

THEMA

Armoede

Ga naar de bovenkant