Publicaties

Alternatieve rapporten

De Kinderrechtencoalitie Vlaanderen heeft als bijzondere opdracht de rapportage aan het VN-Comité voor de Rechten van het Kind. Het VN-Comité vraagt om de vijf jaar een rapport op bij de overheid van de landen die het Kinderrechtenverdrag ratificeerden. Dit overheidsrapport geeft een officiële stand van zaken van de naleving van het Kinderrechtenverdrag.

Daarnaast doet het Kinderrechtencomité ook beroep op bijkomende alternatieve rapporten van gespecialiseerde kinderrechtenorganisaties, waaronder de Kinderrechtencoalitie, die een kritische blik werpen op de naleving van het Kinderrechtenverdrag door de overheden.

Alternatieve rapporten van de Kinderrechtencoalitie

De alternatieve rapporten vertolken de stem van de NGO’s die in België waken over de naleving en toepassing van het Kinderrechtenverdrag. Hieronder vindt u de alternatieve rapporten gerealiseerd door de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en de Coordination des ONG pour les droits de l’enfant aan Franstalige zijde.

Alternatieve rapporten van andere
organisaties

Naast de kinderrechtenorganisaties, dienen ook Unicef (met ‘What Do You Think’, waarin kinderen en jongeren in kwetsbare situaties hun stem laten horen) en het Kinderrechtencommissariaat een alternatief rapport in.

Afbeelding alternatief rapport
RAPPORTERING AAN HET KINDERRECHTENCOMITÉ

Alternatief rapport

RAPPORTEN HOOFDTHEMA

Eindrapporten

BELEIDSWERK

Standpunten