Hulp nodig?

Heb je een vraag over je persoonlijke situatie of iemand die je kent? De Kinderrechtencoalitie doet niet aan informatie- of hulpverlening, maar hier vind je organisaties waar je als jongere, ouder of hulpverlener terecht kunt voor hulp en vragen. Klik op het kader om naar de website te gaan. Als je geen antwoorden vindt, kunnen we je uiteraard nog altijd helpen zoeken. Stuur ons dan zeker een mail!

De klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat

Adviseert en bemiddelt bij schendingen van kinderrechten.

Awel

Awel luistert naar kinderen en jongeren. Awel kan je contacteren voor een babbel en op de website kan je informatie vinden over allerlei thema’s.

tZitemzo

tZitemzo geeft juridisch advies aan jongeren, ouders en professionals over kinderrechten..

WAT WAT

WAT WAT is een platform van meer dan 70 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Publiq, Child Focus, etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp. Door de krachten te bundelen onder 1 merknaam is WAT WAT het referentiepunt voor jongeren met vragen.

CLBch@t

CLBch@t beantwoordt al je vragen over school en studeren. Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, … of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken.

Stop Geweld

Stop Geweld helpt slachtoffers van seksueel geweld, hun familie en vrienden bij de zoektocht naar antwoorden.

Zelfmoordlijn1813

Zelfmoordlijn1813 ondersteunt bij vragen over zelfdoding. Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis.

CAW JAC

Het JAC biedt informatie en begeleiding voor jongeren met problemen. Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Je kan er terecht voor elke vraag.

De Druglijn

Bij De Druglijn kan je terecht met al je vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Voor informatie, een eerste advies of voor adressen voor hulp en preventie.

Tejo

Tejo, therapeuten voor jongeren, biedt therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, in 14 steden en gemeenten.

1712

1712 is een professionele hulplijn over geweld, misbruik en kindermishandeling. Voor iedereen die geweld meemaakt of getuige is van geweld. Chat, mail of bel gratis en anoniem op 1712.

Tele-onthaal

Wie je ook bent en waar je ook mee zit, bij Tele-Onthaal staat er iemand voor je klaar. Je kan bij Tele-onthaal terecht voor alles wat jou bezighoudt. Bel 24u op 24u en 7 dagen op 7 naar 106, of chat.

Lumi

Lumi is een opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over seksuele voorkeur en gender.

Stop it Now!

Stop it Now! Vlaanderen staat voor de preventie van seksueel kindermisbruik en voor de sensibilisering en ondersteuning van personen met pedofiele gevoelens en hun naasten.

Nupraatikerover.be

Nupraatikerover.be is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.

Teleblok

Faalangst, stress, gebrek aan motivatie, of gewoon nood om eens te ventileren? Teleblok levert telefonische bijstand tijdens de examen- en blokperiode in januari en mei/juni.

Child Focus

Is jouw kind verdwenen, weggelopen, ontvoerd of seksueel uitgebuit? Vrees je dat jouw kind zal weglopen? Heb je vragen omtrent het veilig en verantwoord gebruik van het internet door jongeren? Ben je weggelopen en durf je niet naar huis terug te keren?

OverKop-huizen

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Unia

Een vraag over discriminatie? Ben je getuige van discriminatie en wil je discriminatie melden? Dan kun je gratis en in alle vertrouwen contact opnemen met Unia.

JO-lijn

JO-lijn maakt deel uit van het agentschap Jongerenwelzijn. De JO-lijn beantwoordt vragen of klachten over de jeugdhulp in Vlaanderen.

Meer informatie vind je in deze folder.

Pleegzorg Vlaanderen

Voor al je vragen over pleegzorg. Pleegjongeren.be is de website voor en door pleegjongeren. Hier vind je alles wat je moet weten als je in pleegzorg zit, zat of gaat zitten.

Alles over Pesten

Alles over Pesten bundelt bestaande, betrouwbare informatie over het thema pesten. Het biedt hulp aan kinderen/jongeren, leerkrachten, begeleiders, ouders en iedereen die omgaat met kinderen en jongeren.