Bestuur

De Kinderrechtencoalitie Vlaanderen wordt momenteel bestuurd door zes lidorganisaties. Elke lidorganisatie kan zich kandidaat stellen voor het bestuur en één lidorganisatie neemt het voorzitterschap op. Het huidig bestuur bestaat uit:

Voorzitter

Wouter Stes

vertegenwoordigt lidorganisatie
Plan International België

Wouter is al heel zijn carrière aan de slag rond vorming, participatie en beleids- beïnvloeding rond kinderrechten. Bij Plan International België werkt hij actief met jongeren rond gendergelijkheid. Hij is een sterk voorvechter van kinderrechteneducatie, zowel in het onderwijs als in andere beleidsdomeinen.

Vice-voorzitter

Ikrame Kastit

vertegenwoordigt lidorganisatie
Uit de Marge

Ikrame is co-coördinator van Uit de Marge/CMGJ en moeder van twee kindjes. Ze staat voor emancipatie en participatie van meisjes en vrouwen en strijdt tegen armoede en discriminatie.

Bestuurder

Elke Valgaeren

vertegenwoordigt lidorganisatie
Gezinsbond

Elke is sinds 2013 dienstchef van de studiedienst van de Gezinsbond. Ze heeft een achtergrond in de academische sector waar ze een passie voor onderzoek en cijfers aan overhield. Ze heeft een brede interesse, maar is gespecialiseerd in gezinsbeleid en gelijke kansen.

Bestuurder

Sibille Declercq

vertegenwoordigt lidorganisatie
Awel

Sibille is the one and only ‘Sibille van Awel’. Als gezicht en coördinator van de jongerentelefoon zorgt ze ervoor dat kinderen en jongeren met vragen en zorgen, terecht kunnen bij haar vrijwillig bemande hulp.

Bestuurder

Saskia Van Nieuwenhove

vertegenwoordigt lidorganisatie
Liga voor mensenrechten

Saskia is een niet te missen journaliste en activiste rond alles wat betreft jeugdhulp, kinderrechten en onrechtvaardigheid. Ze gooit alle middelen in de strijd om kwetsbare jongeren te beschermen en te verzekeren van hun rechten. Ze schrijft, blogt, debatteert, doceert en discussieert vanuit een sterke persoonlijke betrokkenheid en engagement.

Bestuurder

Sofia Mahjoub

vertegenwoordigt lidorganisatie
Child Focus

Sofia, dé ancien in onze AV, werkt sinds 2004 voor Child Focus. Als beleidscoördinator zet ze zich, samen met haar team, in om verdwijningen en seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen en te bestrijden.