Gezondheid2021-09-19T19:31:21+02:00
THEMA: GEZONDHEID

Gezondheid

Elk kind heeft recht op de best mogelijke gezondheid en gezondheidszorg. Daarnaast moeten kinderen ook beschermd worden tegen zaken die schadelijk zijn voor hun gezondheid, zoals mishandeling of misbruik, maar bijvoorbeeld ook schadelijke stoffen, vervuiling en verdovende middelen.

De overheid moet zeker zorgen voor preventie, zorg en opvang voor baby’s en gezond voedsel en water voor kinderen. Ook voorlichting en gezondheidszorg in ontwikkelingssamenwerking, behoort tot de taken van de overheid.

In 2004 werkte de Kinderrechtencoalitie rond de rechten van minderjarigen in de gezondheidszorg. De resultaten werden gebundeld in het eindrapport ‘Kinderrechtenforum nr. 2: Rechten van minderjarigen in de Gezondheidszorg’ dat hier terug te vinden is.

In 2011 werkten we nog een keer rond kinderrechten in de gezondheidszorg. We organiseerden Open Fora op 19 mei rond toegang tot de gezondheidszorg, kinderrechten en ziekenhuis en op 15 juni rond geestelijke gezondheid en psychiatrie bij kinderen en jongeren. Ook dit resulteerde in een eindrapport ‘Kinderrechtenforum nr. 8 ‘Kinderrechten in de gezondheidszorg’ dat hier terug te vinden is.

Standpunten van de Kinderrechtencoalitie binnen dit thema

Nieuwsberichten van de Kinderrechtencoalitie binnen dit thema

3103, 2020

Opniniestuk Uit De Marge over situatie kwetsbare kinderen

31 maart 2020|Categorieën: Actualiteit, Nieuws van de lidorganisaties|Label: , , , , , , , |

Sinds de regering donderdag 19 maart  zware maatregelen heeft afgekondigd om de coronacrisis te bezweren, draaien de jeugdwelzijnswerkers overuren. Contact leggen met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties [...]

Andere thema’s

THEMA

Discriminatie

THEMA

Gezin

THEMA

Migratie

Ga naar de bovenkant