Duizenden jongeren en kinderen in Vlaanderen doen aan mantelzorg. Ze nemen verschillende zorgtaken op zich binnen hun gezin of omgeving. Deze jonge mantelzorgers verdienen erkenning voor hun moedige werk. Maar vaak zijn ze onzichtbaar in de maatschappij.

Om daar verandering in te brengen hebben Cera, Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en sociaal innovatiebureau !DROPS de campagne YOUNG HEROES gelanceerd. Want deze jongeren zijn echt wel jonge helden. De campagne wil het thema bespreekbaar maken en de vele jonge mantelzorgers een hart onder de riem steken.

Vanaf 1 oktober kunnen ze terecht op de website. Bij de nieuwe website hoort een video met sterke getuigenissen van jonge mantelzorgers. Jongeren die met vragen zitten of hulp nodig hebben worden doorverwezen naar ondersteuningskanalen zoals Awel en NokNok.

De campagne concentreert zich voornamelijk op het bereiken van jonge mantelzorgers, maar ook professionelen die interesse hebben voor het thema krijgen aandacht. Op 21 november 2019 vindt een Open Forum plaats. Meer info is hier te vinden.