Save the date

‘Leer mij groeien. Over onderwijs en kinderrechten.’

Op 1 september trekken opnieuw meer dan één miljoen kinderen en jongeren naar school. Om er te leren, maar ook om te groeien. Zowel letterlijk als figuurlijk. Want onderwijs is meer dan kennis vergaren alleen.

Elk kind heeft recht op onderwijs, zo stelt het Kinderrechtenverdrag. Helaas is dit niet voor alle kinderen en jongeren een realiteit. Heel wat kinderen en jongeren ervaren drempels waardoor ze niet volwaardig kunnen deelnemen aan het onderwijs. Bovendien heeft naar school gaan, naast de verwezenlijking van het recht op onderwijs, impact op tal van andere kinderrechten.

Save the date
Afbeelding puzzelstukjes hoofd

Daarom bundelen we onze krachten in een nieuwe eindpublicatie over onderwijs en kinderrechten. In ‘Leer mij groeien‘ vertolken we de stem van kinderen en jongeren en benoemen we enkele uitdagingen in het onderwijs, met een diversiteit aan mogelijke oplossingen.

Op dinsdag 24 januari 2023, de Internationale dag van het Onderwijs, stellen we deze publicatie voor aan het grote publiek. Markeer deze datum alvast in je agenda. We heten je dan van harte welkom voor een inspirerend Open Forum.

Meer info volgt!