Memoranda lidorganisaties

Lidorganisatie Tumult organiseert een wedstrijd voor jeugdverenigingen.

Doe mee met je jeugdvereniging en win!

Tumult reikt prijzen tot €1.000 uit om jongeren en hun begeleiders te doen nadenken over het thema ‘Pesten’ binnen hun eigen lokale vereniging.

Laat zien dat jouw lokale jeugdvereniging of -organisatie op een actieve manier werk maakt van het voorkomen en aanpakken van pesten.
Hoe? Aan de hand van onze checklist!

Je kan deelnemen tot en met zondag 9 februari 2020. In de week daarop bekijkt de jury alle dossiers. De winnaars worden bekendgemaakt op het einde van de Vlaamse Week tegen Pesten (14 feb – 21 februari 2020).Interne link

Vul de checklist in om deel te nemen

Prijzen?

Het volledige podium wint een mooie geldprijs die gebruikt kan worden om verder te bouwen aan jouw pestvrije omgeving.

  1. De eerste plaats gaat naar huis met €1.000.
  2. De tweede plaats is goed voor €500.
  3. Ook de derde plaats is goed voor €500.

Daarnaast trekt een onschuldige hand uit alle niet-winnaars één ‘lucky loser’. Die wint een Tumult-vorming naar keuze. Onze vormingen over pesten zijn daarbij natuurlijk warm aanbevolen.

Wie kan deelnemen?

  • Elke lokale/vrijwillige jeugdwerkgroep (erkend als Vlaamse jeugdvereniging zoals een lokale jeugdbeweging, vakantieorganisatie of speelplein) mag deelnemen aan de ‘Pesten, check it out’-prijs. Ook sportclubs mogen deelnemen.
  • Denk aan de Chiro van Haacht, de werkgroep kampen van Jonge Helden, de cursusploeg van Kazou Limburg, de monitorenploeg van een speelplein in Anderlecht of de basketbalploeg uit Puurs.

Koepelorganisaties of jeugddiensten kunnen zelf niet deelnemen. Ze kunnen wel een belangrijke doorverwijsfunctie spelen naar hun lokale werkingen.

De mening van de jury?

De jury bestaat uit een diverse groep mensen uit allerlei jeugdorganisaties. Ze kijkt uiteraard naar jullie basishouding ten opzichte van pesten. Daarnaast kijkt ze naar vernieuwende acties in jullie werking, dit zijn inspirerende voorbeelden voor anderen in het jeugdwerk. Sowieso moet alles worden aangetoond aan de hand van concrete voorbeelden uit jullie werking waarbij jullie inzicht laten blijken van het effect op kinderen en jullie groep(en).