Fight For Your Right

Kenniscentrum Kinderrechten en La CODE organiseren creatieve workshop voor jongeren over kinderrechten!

In het kader van het Fight For Your Right project, nodigen het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi) en La CODE jongeren tussen 14 en 18 jaar uit om deel te nemen aan een gratis (fysieke) workshop over kinderrechten!

Voor wie?

Voor jongeren tussen 14 en 18 jaar uit Vlaanderen en Brussel.

Wanneer?

Op dinsdag 13 april, van 9u30 tot 17u30.

Waar?

De workshop zal fysiek doorgaan in Brussel, uiteraard met respect voor de coronamaatregelen. Het adres vind je op de flyer hieronder.

Hoe zal de dag eruit zien?

Na een gezellig ontbijt word je in de voormiddag ondergedompeld in de kinderrechten en het Fight For Your Right Project. Daarna is er lunch voorzien. In de namiddag is er een leuke co-creatie sessie, waarbij creatief aan de slag wordt gegaan om de kinderrechten verder te verkennen en te zoeken naar de beste manier om over deze rechten te communiceren naar kinderen en jongeren!

Deelnemen aan de workshop is helemaal gratis! Er wordt eten voorzien én het transport wordt ook terugbetaald. Deelname is beperkt! Er kunnen maximaal 10 jongeren deelnemen, dus wees er snel bij!

Neem jij als jongere graag deel of ken je jongeren die willen aansluiten?

Neem dan contact op met het Kenniscentrum Kinderrechten via ellen.vanvooren@keki.be of 0474 77 81 48.

Wat is Fight For Your Right?

Het VN-Kinderrechtencomité ziet toe op de naleving van het Kinderrechtenverdrag. Om de vijf jaar vraagt het aan de landen die het Verdrag ondertekenden een balans op te maken van hun inspanningen, waarna concrete slotbeschouwingen worden geformuleerd: belangrijke aanbevelingen en adviezen over wat beter kan voor alle kinderen en jongeren en op welke manier.

Vanuit de kerntaak van de Kinderrechtencoalitie, namelijk de opmaak van het Alternatief Rapport voor het Kinderrechtencomité, vinden wij het belangrijk dat deze slotbeschouwingen ook voor kinderen en jongeren helder zijn. De Kinderrechtencoalitie zet dan ook graag mee de schouders onder Fight For Your Right!

Een van de doelstellingen van Fight For Your Right is immers een brede verspreiding van deze slotbeschouwingen, onder andere bij kinderen en jongeren. Daarom heeft de Nationale Commissie voor de Rechten van het Kind (NCRK) een participatieproject opgezet om een kind- en jongerenvriendelijke versie van de slotbeschouwingen op te stellen. Diverse organisaties in België die met kinderen en jongeren werken, gaan deze versie kunnen gebruiken bij hun activiteiten om kinderen en jongeren meer bewust te maken en te laten bijleren over kinderrechten.