De Kinderrechtencoalitie heeft een nieuwe lidorganisatie!

IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen

De Kinderrechtencoalitie is enthousiast IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen te mogen verwelkomen als nieuwe lidorganisatie!

IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen is een landelijke jeugdwerkorganisatie, gekaderd in de katholieke Kerk. IJD wil de persoonlijke zoektocht en groei van jongeren bevorderen door een wisselwerking tussen hun concrete leven en het christelijke geloof.

Wij kijken uit naar de ervaring en expertise waarmee IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen de Kinderrechtencoalitie zal versterken!

Co-voorzitter Paolo De Francesco met IJD-directeur Sofi Van Ussel
IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen stelt zich graag aan jullie voor.

“Vandaag is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen werd vorige week lid van Kinderrechtencoalitie Vlaanderen. We zijn dankbaar dat we vanaf nu mee mogen toezien op het naleven van de kinderrechten in Vlaanderen, samen met ruim dertig andere partners uit het middenveld. Dat we er mogen over waken dat kinderen alle ruimte hebben om kind te zijn, en tegelijk op alle mogelijke vlakken serieus genomen worden.

Alle kinderrechten zijn ons dierbaar, maar in het bijzonder willen we ons focussen op artikel 14, het recht op de vrijheid van gedachten, geweten en godsdienst. Dit recht op spirituele ontwikkeling staat onder druk wanneer religie publieke ruimte verliest. Lees het opiniestuk van Sofi Van Ussel: https://www.kerknet.be/ijd/artikel/recht-op-spirituele-ontwikkeling-van-kinderen-staat-onder-druk.

En bekijk meteen ook de campagnevideo van de Kinderrechtencoalitie: https://fb.watch/orb-_IPqp8/.”

Jozefien Van Huffel

stafmedewerker communicatie IJD