Memoranda lidorganisaties

Aanstaande zondag zijn het niet alleen federale en regionale verkiezingen maar ook voor Europa kan je op zondag je stem uitbrengen.

Om de kinderrechten voor de volgende beleidsperiode nog eens duidelijk op de Europese agenda te zetten hebben zich een aantal grote kinderrechtenorganisaties achter de gezamenlijke campagne #voteforchildren geschaard.

Ook al is de EU een verdediger van mensenrechten en kampioen op het gebied van duurzame ontwikkelingssamenwerking, ze moet zich blijven inzetten, nu meer dan ooit tevoren, om de rechten van kinderen binnen en buiten de EU te beschermen en om voor een duurzame toekomst te zorgen waarin geen enkel kind achterblijft.

Daarom vragen de kinderrechtenspelers met hun campagne de kandidaat-Europarlementariërs om een Child Rights Champion te worden en zich de komende periode in te zetten om de cyclus van armoede, ongelijkheid en conflict voor de volgende generaties te doorbreken, te investeren in kinderen binnen en buiten Europa, naar kinderen te luisteren, ze te betrekken bij besluitvormingsprocessen en te handelen naar de behoeften die kinderen uiten.

Op de website www.childrightsmanifesto.eu kan je zien welke kandidaat-Europarlementariërs zich al geëngageerd hebben om zich in te zetten voor de belangen van kinderen en willen garanderen dat het nieuw verkozen Europees Parlement de kinderrechten zal bevorderen en beschermen.

Meer info over deze campagne vind je hier en in hun brochure.