Memoranda lidorganisaties

Unicef presenteert met veel trots het nieuwe aanbod Start to Kinderrechten . Start to Kinderrechten reikt lerarenopleiders inspiratie en divers materiaal aan om aan de slag te gaan met hun studenten rond de thema’s kinderrechten en participatie, met het oog op gelijke onderwijskansen voor elke leerling.

Het gaat om laagdrempelig en gebruiksvriendelijk materiaal om met jouw studenten te werken rond of stil te staan bij kinderrechten in de opleiding. Aan de hand van getuigenissen, inspiratiemateriaal, reflectie, info en visieteksten, breng je dit thema concreet binnen in jouw opleiding.

HOE WERKT HET?

In de brochure vind je een overzicht van al het materiaal van Start to Kinderrechten. Neem er een kijkje in en kies met welk onderdeel jij graag aan de slag wilt gaan. Bestel jouw brochure via info@unicef.be of download ze op www.starttokinderrechten.be.

Op www.starttokinderrechten.be kan je vervolgens per onderdeel alle informatie en materiaal kant en klaar downloaden. Zo kan je er meteen mee aan de slag in jouw opleiding.

Aan de hand van volgend materiaal kunnen lerarenopleiders zich laten inspireren:

  1. GETUIGENISSEN: concrete getuigenissen van kinderen, jongeren, studenten en lerarenopleiders rond kinderrechten in onderwijs.
  2. VISIE: een aantal inspirerende bijdragen rond de link van kinderrechten met inclusie, armoede, maatschappelijke problemen, de identiteit en rol van de leerkracht.
  3. INSPIRATIE-MATERIAAL: kant-en-klaar materiaal om met studenten aan de slag te gaan rond kinderrechten.
  4. REFLECTIE: concrete reflectie-werkvormen vanuit een kinderrechtenkader.
  5. INFO: concrete achtergrondinformatie rond kinderrechten in het algemeen, op school en in de lerarenopleiding.

Start to Kinderrechten is een samenwerking van UNICEF België, Hogent, AP en Keki. Voor Meer informatie kan je dan ook bij hen terecht.