Het UNICEF rapport over de situatie van kinderen in de wereld “A fair chance for every child” schetst een grimmig beeld van wat er tegen 2030 staat te gebeuren als overheden, donateurs, bedrijven en internationale organisaties geen inspanning leveren om de behoeften van ‘s werelds meest kwetsbare kinderen te realiseren. Maar het heeft ook een hoopvolle boodscha. Als we de strijd tegen ongelijkheid bij kinderen serieus nemen, vloeit het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) daar automatisch uit voort.

Het rapport schetst ongelijkheden binnen de thema’s kindersterfte, onderwijs en kinderarmoede. Vijf pistes worden geschetst voor het verminderen van de ongelijkheid. Het rapport bevat een annex met uitgebreide statistische informatie over de situatie van kinderen in verschillende landen, waaronder België en partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

Op de website van Unicef vind je meer informatie waaronder ‘Zeven zaken die je over kinderen moet weten in 2016‘ en ‘Vijf wegen naar minder ongelijkheid‘.

Het volledige rapport vind je hier in het Engels.
De executive summary kun je hier lezen in het Nederlands en hier in het Engels.