Nieuws

Besnijdenissen van meisjes en vrouwen in Vlaanderen een randfenomeen? Niets is minder waar.

Onverwacht en helaas moeten we onze praktijkdag op 28 juni annuleren. Wij gaan alvast op zoek naar een datum in het najaar!


Het Kinderrechtencommissariaat, de Délégué général aux droits de l’enfant en Plan International België organiseren met trots en enthousiasme de tweede Belgische Kinderrechtenprijs.


De Kinderrechtencoalitie Vlaanderen, Unicef, het Kinderrechtencommissariaat, Unia en hun Franstalige tegenhangers werden op maandag 4 juni gehoord door het Kinderrechtencomité in Genève over de toepassing en naleving van het Kinderrechtenverdrag in België.


Op 17 mei is Mawda Shawri gedood door een politiekogel. Een kind van amper twee. In ons eigen land. De Kinderrechtencoalitie Vlaanderen vraagt om de dood van dit kind te zien als de dood van een kind. Een kind van 2 is gestorven. Dat vraagt in de eerste plaats om verdriet, medeleven, geduld, begrip en troost. En vervolgens actie van beleidsmakers om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst nooit meer mogelijk is.


Awel lanceerde een onderzoeksrapport over de impact van de terreuraanslagen op de jongeren die hen contacteerden.


Het project (Dé)clic is het logische vervolg op het project ‘Make- it Safe’. Het kreeg vorm vanuit de vaststelling dat een jongere die in nood is, zich makkelijker wendt tot andere jongeren om hulp te vragen. 


Kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien. Want kinderen en jongeren kopiëren gedrag, en ook roken valt daaronder.


Op 10 april 2018 is in Arnhem het Kinderrechtkantoor geopend. Het Kinderrechtkantoor is het eerste advocatenkantoor in Nederland dat in opdracht van kinderen werkt. 


Unia heeft sinds kort de internationale erkenning als nationale mensenrechteninstelling met status B. Unia dankt die status aan haar onafhankelijkheid en inzet voor mensenrechten, onder meer voor het recht op gelijke kansen en non-discriminatie.

Pagina's