Nieuws

De Kinderrechtencoalitie bracht een nieuw rapport uit over de rechten van kinderen in migratie. Bekijk het hier. 

Lees hier de extra bijdrage van Patrick Meurs bij het rapport 'Papieren rechten'

Farah Laporte, coördinator van de Kinderrechtencoalitie sinds april 2011, vertrekt vandaag naar een nieuwe uitdaging.

De Kinderrechtswinkel heeft een uitgebreid vormingsaanbod klaar over jeugdrecht voor professionelen: over privacy van minderarigen, beroepsgeheim, bekwaamheid van minderjarigen en ouderlijk gezag, scheiding van ouders... teveel om op te noemen. Meer informatie hieronder en op www.tzitemzojeugdrecht.be.

Na de golf van terreuraanslagen in West-Europa vroegen we ons af hoe Kinderrechten kunnen bijdragen om gewelddadige radicalisering te voorkomen.

De politie staat ook ten dienste van kinderen en jongeren. In principe dan toch. Want veel jongeren ervaren dat wel even anders. Onze rondetafel met experten over de relatie tussen jongeren en politie wees heel wat verbeterkansen aan.

In het kader van ons jaarthema 'rechten van kinderen in migratie' en de bijhorende publicatie vroegen we aan Medimmigrant en Myria om een bijdrage te schrijven rond het recht op gezondheid voor kinderen in migratie. 

Op woensdag 5 oktober namen maar liefst 170 mensen deel aan het Open Forum 'Wat doet vluchten met een kind'!

Temse, Kortrijk, Middelkerke, Dendermonde, Poperinge, Herenthout, Geraardsbergen en Leuven mogen zich de komende zes jaar kindvriendelijke stad of gemeente noemen.

De Vlaamse Regering heeft op 14 oktober het actieplan 'Cultuur en Onderwijs - Samen voor meer en beter' goedgekeurd.

Pagina's