28 juni 2018: Praktijkdag kinderrechten op lokaal niveau: schrijf in en zeg het voort!

Op donderdag 28 juni organiseert de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen een praktijkdag voor lokale besturen, jeugddiensten, ocmw’s, welzijnsdiensten, huizen van het kind, politici…

De dag geeft je in 9 praktijktafels inzicht hoe je op lokaal niveau kunt werken rond het héle Kinderrechtenverdrag.

Het jeugdbeleid concentreert zich vaak op artikels 12 (participatie) en 31 (vrije tijd), maar het Kinderrechtenverdrag is een ondeelbaar geheel. Wie het kind centraal stelt in zijn werking, werkt best integraal aan alle kinderrechten. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Ook in jouw gemeente kun je samen met je collega's het Kinderrechtenverdrag gebruiken als kapstok voor een beter jeugd- en kinderrechtenbeleid. 

We nodigen je graag uit om in gesprek te gaan over gendergerelateerd geweld, inclusief onderwijs, jongeren en politie, jeugdzorg, kinderen zonder wettig verblijf en kinderrechteneducatie.

Bij je inschrijving krijg je een exemplaar van het Alternatief Rapport over de naleving van het Kinderrechtenverdrag in België en 5 posters ‘kinderrechten op lokaal niveau’.

We zorgen er voor dat je naar huis gaat met een hoofd vol inspiratie en een buik vol lekkers van ‘From Syria with love’.

Klik hier voor het volledige programma: https://drive.google.com/open?id=1fk1N9OVavkGENRTiLma3q-bnk2M-E63Q 

Klik hier om in te schrijven: https://docs.google.com/forms/d/1wHu1jr9_bBVc3zP_M5MOW7muurM26UB4kvBEln-OLu0/edit