28 juni 2018: Praktijkdag kinderrechten op lokaal niveau: schrijf in en zeg het voort!

De kinderrechtencoalitie vertaalde haar Alternatief Rapport voor het VN Kinderrechtencomité in een handige poster voor lokale besturen. Nog handiger is dat we hier op donderdag 28 juni een praktijkdag rond organiseren.

Wil je werkelijk aan de slag rond kinderrechten op het lokaal niveau? Kom dan zeker naar deze namiddag boordevol praktijken en inspiratie. Laat je verrassen aan 9 tafels rond verschillende kinderrechtenthema’s. Hoe werk je aan inclusief onderwijs? Hoe word je een kinderrechtenschool? Hoe zit dat nu met die Kindvriendelijke steden en gemeenten? Kunnen wij op lokaal niveau iets doen rond kinderen en migratie? Wat kan het lokaal niveau betekenen voor jeugdzorgverlaters? Hoe bouw je aan positieve contacten tussen jongeren en politie? Hoe ga je aan de slag met politieke participatie vanaf 16?

Deze en veel meer vragen worden beantwoord op donderdag 28 juni in het Scoutshuis in Antwerpen.

Na de praktijktafels kun je je inspiratie van de dag nog laten uittekenen in een hoogstpersoonlijke schets van Visuality, de makers van onze poster. Voor de bespottelijke inschrijvingsprijs van 20 euro krijg je bovendien een 140-pagina’s tellend alternatief rapport, 5 exemplaren van onze poster en hapjes van ‘From Syria with love’.Klik hier voor het volledige programma: https://drive.google.com/file/d/1E97RaG8EdCNgKHybFT4eF2R7CbaRaMap/view

Klik hier om in te schrijven: https://docs.google.com/forms/d/1wHu1jr9_bBVc3zP_M5MOW7muurM26UB4kvBEln-OLu0/edit