Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Studienamiddag Een kind van gescheiden ouders inschrijven op school en in de kinderopvang: zo doe je dat

Leer tijdens deze studienamiddag wat de wet zegt over het ouderlijk gezag en ontdek onze tips om dit toe te passen vanaf de inschrijving op school en in de kinderopvang.

Op donderdag 6 juni 2019 stellen het IROJ BrusselCAW Oost-Vlaanderen en tZitemzo twee publicaties rond vechtscheidingen voor onderwijs en kinderopvang voor.

Deze bundels leggen uit wat de wet zegt omtrent ouderlijk gezag, welke standpunten de school en de kinderopvang kunnen innemen en hoe je dit kan toepassen vanaf het inschrijvingsmoment. Dit biedt houvast aan de school, kinderopvang, ouders én kinderen.

Deze vormingsnamiddag is bedoeld voor schooldirecties, zorgcoördinatoren, leerkrachten, CLB-medewerkers, zowel basis- als secundair onderwijs, maar ook voor kinderopvanginitiatieven zoals opvang voor baby’s en peuters en buitenschoolse opvang.

 

PROGRAMMA:

13u00: Onthaal

13u30 – 13u40: Verwelkoming

13u40 – 15u40: Ouderlijk gezag bij scheiding – Nele Desmet, juriste tZitemzo

15u40 – 16u00: Voorstelling publicaties: “Een kind van gescheiden ouders inschrijven op school en in de kinderopvang: zo doe je dat” – Lily De Clercq, stafmedewerker CAW Oost-Vlaanderen

16u00: Vragenronde

 

PRAKTISCH:

Datum: 6 juni 2019
Locatie: Ellipsgebouw Brussel, Koning Albert II Laan 35, 1030 Brussel
Kostprijs: € 20
Voor wie: onderwijsactoren en kinderopvanginitiatieven

Inschrijven kan hier tot en met 29 mei’19.