Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ van Naima Charkaoui, uitgegeven bij EPO, analyseert hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt. Het geeft wegwijzers om de veerkracht en weerbaarheid van slachtoffers te versterken. Tijdens de studiedag bekijken we wat het boek kan betekenen voor verschillende sectoren zoals de gezinsondersteuning, het onderwijs en de vrije tijd.

Ikrame Kastit begeleidt verschillende reflecties van onder meer Mohamed Barrie (Uit De Marge), Birsen Taspinar (psychologe, psychotherapeute en docente Gezinswetenschappen, Odisee), Hamid Riffi (Scheppersinstituut Mechelen) en Marius Dekeyser (Hand in Hand) over de impact van racisme.

Vervolgens is er keuze uit vier sessies. Zo gaat het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee dieper in op racisme-ervaringen van ouders en kinderen. Tijdens de sessie ‘Racisme in de vrije tijd’ bekijken Ikrame Kastit en Mohamed Barrie (Uit De Marge) welke impact racisme heeft op kinderen en jongeren en hoe je daarmee in de vrije tijd aan de slag kunt gaan. Hand in Hand tegen racisme heeft het in de sessie ‘Onze organisatie dekoloniseren’ over het antiracismebeleid en het Minderhedenforum focust tot slot op de aanpak van racisme binnen het onderwijs.

Meer informatie vinden en inschrijven kan via deze link.