Leerkrachten: tussen meldplicht en beroepsgeheim

//Leerkrachten: tussen meldplicht en beroepsgeheim
Laden Evenementen

tZitemzo, Sensoa en Child Focus organiseren op 21 februari en 16 mei 2019 studiedagen voor onderwijspersoneel over seksualiteit en ambtsgeheim.

Moet ik ouders betrekken als er een naaktfoto rondgaat van 1 van de jongeren uit mijn klas?’ ‘Wat zijn de do’s en de dont’s als leerkracht in situaties van seksueel grensoverschrijdend gedrag?’ ‘Wat zijn de grenzen van het ambtsgeheim bij bijvoorbeeld een tienerzwangerschap?’ tZitemzo, Sensoa en Child Focus organiseren deze studiedagen over seksualiteit en ambtsgeheim. Op deze inspirerende studiedagen geven we mee wat van jou verwacht wordt en hoe je jouw collega’s mee kan nemen in dit thema.

De voormiddag bestaat uit een op de praktijk toegespitste juridische inleiding van het thema. In de namiddag gaan we uitgebreid in op de concrete casussen uitgewerkt en toegelicht door tZitemzo, Sensoa en Child Focus. Op 16 mei is er een halve terugkomdag waarop we zowel hulpverlening, onderwijs als justitie en politie uitnodigen.

Wij maken gebruik van cookies om uw surfervaring op onze site te verbeteren. Door op OK te klikken of door verder te surfen, gaat u akkoord met deze cookies. OK