Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

U ontkomt er niet aan. Slimme camera’s hangen ons overal boven het hoofd, binnenkort staat onze vingerafdruk te blinken op onze identiteitskaart, en gegevens over wie we bellen of sms’en, worden bijgehouden door de overheid. Zijn we door deze veiligheidsmaatregelen effectief veiliger?
Veiligheid is de afgelopen jaren een alsmaar centraler thema geworden, in de politiek én aan de eettafel. Zijn deze maatregelen een noodzakelijk kwaad of is de slinger te ver doorgeslagen? Moeten we kiezen tussen veiligheid en vrijheid, of is dit een vals dilemma?

Vijf politieke kopstukken buigen zich deze avond over het veiligheidsvraagstuk. Koen Geens (CD&V), Hans Bonte(SP.A), Stefaan Van Hecke (Groen), Tim Vandenput (Open VLD) en Sophie De Wit (N-VA) kruisen de degens in een debat waarin twee grote veiligheidsvraagstukken centraal staan: de terugkeer van Syriëgangers en de opsporingstechnieken van de toekomst. Paul Van Tigchelt(directeur OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse), Rosamunde Van Brakel (directeur Privacy Salon en postdoctoraal onderzoeker aan VUB) en Liga-voorzitter Kati Verstrepen zorgen voor de inhoudelijke omkadering. Na het debat volgt een receptie.