Conferentie burgerinitiatieven voor en door gezinnen

/, Evenementen van anderen/Conferentie burgerinitiatieven voor en door gezinnen
Laden Evenementen

We zien vandaag in onze samenleving heel wat nieuwe vormen van solidariteit en ontmoeting ontstaan. Niet enkel overheden, intermediairen en professionals kunnen gezinnen ondersteunen, ook burgers en gezinnen steken zélf de handen uit de mouwen.

Tijdens de Gezinsconferentie op 14 maart 2019 stellen het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee Hogeschool) en de Gezinsbond de resultaten voor van hun verkennend onderzoek naar deze burgerinitiatieven die gezinnen centraal stellen. We brengen de verschillende soorten initiatieven in kaart, gaan vervolgens na wat faciliterende en belemmerende factoren zijn en welke rol de verschillende ondersteunende organisaties en overheden kunnen spelen voor burgerinitiatieven. Het onderzoek vormt ook de basis van een inspiratiegids boordevol praktijkvoorbeelden en handige tips voor bestaande burgerinitiatieven en iedereen die ideeën heeft om er in de toekomst één op te starten.

Als deelnemer van de Gezinsconferentie krijg je het onderzoeksrapport en de inspiratiegids mee naar huis. Tijdens de lunchpauze kan je burgerinitiatieven en ondersteunende organisaties ontmoeten en inspiratie opdoen.

Klik hier voor het programma en de mogelijkheid tot inschrijven.

Wij maken gebruik van cookies om uw surfervaring op onze site te verbeteren. Door op OK te klikken of door verder te surfen, gaat u akkoord met deze cookies. OK