Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Gekaderd in ons jaarthema “onzichtbare kinderen” wil de Kinderrechtencoalitie de aandacht vestigen op  jonge mantelzorgers en zo streven naar een grotere zichtbaarheid, maatschappelijk draagvlak en gevoeligheid voor jonge mantelzorgers.

Samen met !DROPS, Pimento, Larf en met de steun van Cera en een expertenstuurgroep, brengen wij op verschillende momenten van het jaar 2019 een groep jonge mantelzorgers bij elkaar. Via dit participatief project willen we het thema jonge mantelzorg vanuit het oogpunt van jonge mantelzorgers zelf benaderen om o.a. tot beleidsaanbevelingen te komen.

Tijdens de bijeenkomsten leggen de jongeren contact met lotgenoten en worden ze zich bewust van de omvang en de diversiteit van hun groep. Samen gaan ze onder professionele begeleiding op zoek naar mogelijkheden om jonge mantelzorgers betere ondersteuning te bieden.

Uiteindelijk kunnen de jongeren gewapend met hun persoonlijke ervaringen en verrijkt met de kennis van experts uit de sector sensibiliserend en informerend optreden als ambassadeurs voor jonge mantelzorgers

De tweede bijeenkomst van dit participatie project vindt plaats op 23 juni, de “de dag van de mantelzorgers”.

Later dit jaar organiseert de Kinderrechtencoaltie ook een Open Forum omtrent het thema.

Wilt u meer weten over ons traject? Dat kan hier.

Wilt u op de hoogte blijven over het Open Forum over Jonge Mantelzorgers? Schrijf u dan ook in op onze nieuwsbrief.