Activiteiten

donderdag 26 oktober 2017

Met 'Research on Stage' draagt het Kenniscentrum voor Kinderrechten (KeKi) bij tot de bekendmaking van lopend en afgelopen onderzoek over kinderrechten. Dit jaar focust KeKi op het onderzoek over de integratie van levensbeschouwelijke diversiteit in de klas.

vrijdag 03 november 2017

Bijna de helft van de jongeren opgevangen in pleeggezinnen komt in aanraking met de jeugdrechtbank. Hoe ervaren zij dit? Wat is hun mening over het recht op inspraak? Wat vinden zij belangrijk? Bij dit dialoogmoment presenteren pleegjongeren op een creatieve manier wat er bij hen leeft.

zaterdag 04 november 2017

Pubers voelen vreselijk veel druk om er goed uit te zien. Waarom liggen zoveel jongeren in de knoop met zichzelf en hun lichaam? En vooral: waar kan je er ongedwongen en in een positieve sfeer over praten? Op de ‘Lief voor mijn lijf’-belevingsdag!

dinsdag 07 november 2017

De omstandigheden waarin kinderen en gezinnen vluchten, kunnen zo traumatisch zijn dat ze de ontwikkeling van stoornissen in de hand werken.

maandag 27 november 2017

Over een jaar zijn er lokale verkiezingen. Uit De Marge/CMGJ vzw geeft het jeugdwelzijnswerk op 27 november een politiserende massage. Omdat politiek verder gaat dan partijpolitiek en achterkamerdeals. Wat als politiek niet gaat over zieltjes winnen maar wel jongeren enthousiasmeren?